5 pravila za dobar životopis!

0
109
Oglas

Pisanje dobrog životopisa često zadaje glavobolje prilikom traženja posla. Kako bi vam riješili tih problema, sastavili smo vam 5 kratkih savjeta koji će vam pomoći da vaš životopis zapne za oko poslodavca te da dobijete poziv na razgovor za posao.

  1. Životopis ne smije biti duži od dvije stranice A4 formata! Svaka čast na svim seminarima i postignućima ali potrudite se istaknuti samo najvažnije. Poslodavci troše, u prosjeku, samo 8 sekundi gledajući bilo koji životopis i ne žele čitati cijelu životnu priču. Neka vaš CV bude jezgrovit, sažet i realan!
  1. Prilagodite životopis poslu za koji se prijavljujete! Nemojte štedjeti na vremenu šaljući svima isti CV. Prilagodite svoj životopis prema ranom mjestu za koje se prijavljujete. Istražite tvrtku i koristite oglas za posao kako biste točno utvrdili koje vještine biste im trebali ukazati. Poslodavac će cijeniti vaš trud.
  1. Redovno ažurirajte svoj životopis! Bez obzira tražite li posao ili ne, svaki put kad se dogodi nešto značajno u vašoj karijeri, zabilježite ga tako da kasnije ne zaboravite nadodati nešto što bi moglo biti važno za vašeg budućeg poslodavca.
  1. Temeljito pregledajte životopis prije slanja! Obzirom da većina poslodavaca u pravilu zaprima ogroman broj prijava, mnogi traže izgovor da odbace vašu prijavu zbog sitnih pogrešaka navedenih u životopisu. Ako niste sigurni, upotrijebite provjeru pravopisa i/ili zamolite nekoga da još jednom provjeri što ste napisali. I ne zanemarite najčešće pogreške CV-a
  1. Budite iskreni! Svatko leži na svom životopisu, zar ne? NE! Laganje u vašem životopisu može vas uvući u gomilu problema kada poslodavci provjere svoju pozadinu i reference, a zadnje što želite je početi raditi i zatim izgubiti novi posao zbog laganju u životopisu ili na razgovoru za posao. Eventualni nedostatak vještina nadoknadite željom za učenjem i dokazivanjem. Dobar poslodavac će uvijek cijeniti iskrenog (potencijalnog) radnika.
Oglas

Ostavite odgovor

Molimo unesite Vaš komentar
Please enter your name here