Kako pridobiti i zadržati svog kupca?

0
159
Oglas

Koliko puta ste u ušli u neku trgovinu pa vam se pred očima stvorio prodavač koji izgleda kao da vas ne pušta na miru, napadno iznosi sve o proizvodima, gdje je očito da je cilj prodaje samo-prodati.

S druge strane postoje i oni koji nastavljaju mirno sjediti i tipkati na mobitel iza pulta ne osvrčući se uopće na vaš ulazak.
Ali neki segmenti kupoprodaje su izdvojeni ipak kao značajni nebi li se stvorila ugoda i želja da pregledate sav asortiman, i da se opet vratite na isto mjesto po još!


Dobrodošlica u prodajnom prostoru


Topao i iskren pozdrav puno je više od skakanja oko potencijalnog kupca i ulaženja u njegov privatni prostor. To većinom ima kontra efekt.Srdačan pristup uz distancu, čini da se osjećamo prihvaćeno i uvaženo, a opet nas nitko ne sili na napadan način da obavimo kupnju!


Učinite sve da boravak u prodajnom prostoru bude pozitivan, privlačan i nezaboravan


Osiguravamo da atmosfera u našem prodajnom prostoru pruža dobar osjećaj. Ugodna glazba, pravo osvjetljenje i prostori koji su složeni tako da cirkuliramo kružno, bez da je na ijednom zidu sat, ostvaruju podsvjesno ugodu i čine da se zadržimo dulje u nekoj trgovini ili mjestu.


Inspirirajte (potaknite) klijenta da se zaintrigira za proizvod/uslugu


Poštujemo kulture naših klijenata te odgovaramo promišljeno i primjereno na njihove upite. Dobro je saslušati klijenta što nam govori jer iz tog možemo zaključiti koje su njegove preferencije i prema tome suziti izbor, pružiti mu prave alternative. Zauzvrat će takav klijent biti zadovoljan jer su njegove želje ostvarene. Individualan pristup i osjećaj da vas netko razumije stvara dugoročnog kupca, koji će se uvijek rado vraćati takvom iskustvu.


Zato je prilagoditi stav, kao i prostoriju jednako bitno ako želimo stvoriti potrebu za nečim, umjesto samo ostvariti cilj prodaje!

Oglas

Ostavite odgovor

Molimo unesite Vaš komentar
Please enter your name here