Pitaš li se ikada “zašto”?

0
131
Oglas

Svaki kupac traži razlog da vas sasluša? Imate li vi pravi razlog?

Koliko puta vam se desilo da nakon kupnje opravdavate tu istu kupnju? Samo sat vremena nakon što ste kupili, bili sretni radi nečega novog pitate se, možda sam trebao kupiti crnu, bilo bi bolje sa sam platio malo više za onu drugu košulju, nisam trebao baš danas kupiti zato što…., ako mi ne bude odgovaralo budem vratio itd itd.

4-MAT sustav

Prilikom prezentacije, poslužit će vam da klijentu odgovorite na sva pitanja koja postavi i pri tome mu pružite odgovore koji će mu omogućiti da se jednostavnije odluči za kupnju proizvoda ili usluge i bude siguran u svoju konačnu odluku.

Zašto? – bih te slušao/la
Što? – ja imam od toga
Kako? – ja to mogu koristiti
Što ako? – ja to kupim / ja to ne kupim

ZAŠTO? – nam daje razlog za prezentaciju i dajete klijentu razlog da vas sluša. Taj odgovor služi kao „mamac“ i ako mu odgovorite onako kako on to očekuje, tada imate priliku nastaviti dalje s prezentacijom (POGODNOSTI).

ŠTO? – je pitanje na kojem trebate uvjeriti klijenta da ste stručni i da znate o čemu govorite.Trebate dobro poznavati svoj proizvod ili uslugu jer mu morate omogućiti sve informacije o njegovim karakteristikama (KARAKTERISTIKE).

KAKO? – je način na koji se vaš proizvod ili usluga koristi. Odgovor može uključivati i demonstraciju istog.To je praktična primjena prezentiranih ideja. Odgovor na pitanje KAKO? stvara priču o vašem proizvodu.

Kupac samo želi sigurnu kupnju nakon koje će se osjećati sretno i zadovoljno.

Zadovoljan kupac=Sretan kupac

Oglas

Ostavite odgovor

Molimo unesite Vaš komentar
Please enter your name here