Zapamtite: benefiti su ono što se prodaje

0
145
Oglas

Mnogi ne vide razliku između benefita i karakteristika. Kako bi vam bilo lakše uvidjeti što su benefiti stavite se samo u poziciju kupca. Kupujete zar ne? Zašto kupujete? Što imate od kupovine? To su samo neka od pitanja koja si postavljate prilikom donošenja odluka.

Ako se bavite prodajom jako vam je bitno da razdvojite ove dvije stavke iz jednostavnog razloga, a to je lakši način prodaje.

Ljudi troše više nego što imaju. Dovoljno je da u svojoj glavi vide veću vrijednost proizvoda od cijene koju plaćaju za isti. Ako im to netko pokaže, kupovina je zajamčena.

Kako bi vam prodaja bila lakša i kako bi vaši kupci dobili veću vrijednost od cijene koju plaćaju morate znati što su benefiti.

BENEFITI su ono što proizvod radi za nas.

Čine nas: sretnim, zadovoljnim, ispunjenim, privlačnim, potrebnim, uspješnim. Benefiti uključuju emocije.

Sjetite se koliko puta ste nešto kupili, a kada dođete kući opravdavate sebe upravo radi iste te kupnje (treba li mi ovo što sam ponovno provukao karticu, imam već nešto slično i ne koristim, gdje da to sada stavim kada mi je polica puna sličnih itd).

Normalno da nekada prenaglimo s kupnjom jer osobe koje su zadužene da nam prodaju, barataju s mnogim alatima koji nam privlače pažnju na njihov proizvod ujedno i na naše stanje odlučivanja. Upravo zbog toga je jako bitno poznavanje prodajnih vještina kako bi i vi mogli djelovati na sve svoje potencijalne kupce.

Tekst by: Bojan Kovačević DNK prodajni proces

Prijavite se na prodajnu akademiju, broj mjesta je ograničen

Oglas

Ostavite odgovor

Molimo unesite Vaš komentar
Please enter your name here